top of page
A3_iconen-02.png

Preventie

Preventie en duurzaamheid staan centraal. Om die reden raden wij dan ook een jaarlijkse controle aan bij de tandarts. Gaatjes, tandvleesontstekingen en zo veel meer kunnen voorkomen worden door degelijke preventieve tandheelkunde. Tijdens een consultatie kijkt de tandarts of er beginnende gaatjes zijn, wordt tandsteen verwijderd en krijg je tips voor een goede mondhygiëne. Preventieve tandheelkunde begint namelijk eerst bij jezelf. 

A3_iconen-03.png

Tandvullingen

Conserverende tandheelkunde is de klassieke tandheelkunde, of 'gaatjes vullen' zoals gekend in de volksmond. Tandvullingen worden gebruikt om gecarieerde of gebroken tanden te herstellen. De vulling voorkomt verder verval van de tanden. De materialen die wij hiervoor gebruiken zijn glasionomeer en composiet.

A3_iconen-04.png

Kindertandheelkunde

Het gebit van een kind is nog in volle ontwikkeling. Het melkgebit ligt nu eenmaal aan de basis van een gezond gebit op latere leeftijd. Vanaf 2 jaar is een bezoek voor een controle van het gebit aangewezen. Voor uitgebreide behandelingen onder narcose of sedatie verwijzen we jullie graag door naar gespecialiseerde tandartsen in de regio.

Onze behandelingen

A3_iconen-13.png

Wortelkanaalbehandeling

Endodontologie wordt ook wel eens wortelkanaalbehandeling genoemd. Als je last hebt van een ontstoken tandzenuw gaan we het wortelkanaal behandelen. De wortelkanalen worden hierbij eerst ontzenuwd en vervolgens weer opgevuld.

A3_iconen-09.png

Parodontologie

Gezond tandvlees is net zo belangrijk als gezonde tanden. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Parodontologie behandelt ziekten van het tandvlees en het onderliggend bot.

A3_iconen-08.png

Orthodontie

Wij geven advies en verwijzen door naar collega's in de regio.

A3_iconen-05.png

Extractie

In sommige gevallen is het herstel van een tand onmogelijk waardoor we moeten kiezen voor het trekken van een tand.

A3_iconen-12.png

Radiologie

Medische beeldvorming binnen de tandheelkunde is nuttig om mogelijke problemen met het gebit in een vroeg stadium te detecteren. De genomen foto's kunnen zonder problemen worden doorgestuurd naar de specialist.

A3_iconen-11.png

Esthetische tandheelkunde

Onder esthetische tandheelkunde vallen alle ingrepen die te maken hebben met het esthetische aspect van de lach. De technologie staat niet stil en dankzij deze ontwikkelingen is er vandaag de dag heel wat mogelijk.

A3_iconen-10.png

Uitneembare gebitsprothese

Bij verlies van meerdere tanden kunnen we kiezen voor het vervangen van deze tanden door een partiële of volledige gebitsprothese.

A3_iconen-06.png

Kroon- en brugwerk

Een vaste oplossing zijn kronen en/of bruggen. Zij zijn op functioneel en esthetisch vlak de beste oplossing. Een voorwaarde is dat de pijler of wortel van de tand wel nog gezond is.

A3_iconen-07.png

Prothetiek op implantaten

Bij prothetische tandheelkunde op implantaten gaat het om het herstel met kronen, bruggen of uitneembare protheses. 

bottom of page